Ceaiuri pentru un somn linistit

Un somn linistit e vital pentru bunastarea noastra. Puteti realiza mixuri din ceaiurile de mai jos sau le puteti bea separa, insa iata care sunt cele mai bune ceaiuri pentru un somn linistit.

Ceaiul de menta este un puternic relaxant al corpului, avand o actiune antistress. Aceasta planta diminueaza simptomele anxioase si stimuleaza sistemul imunitar cu ajutorul nutrientilor precum vitamina B sau fosfor. Imbunatateste digestia si amelioreaza afectiunile acestei parti a corpului.

Ceaiul de tei este extrem de relaxantm fiind recomandat persoanelor care au probleme cu somnul. Poate fi folosit contra oricarui simptom pe baza de stres, asa cum sunt durerile stomacale. Este un calmant general.

Ceaiul de floarea pasiunii este, si el, o solutie antistress puternica. Este recomandat si pentru starile de anxietate. Se mai foloseste in lipsa concentrarii, starile de iritare, oboseala cronica si depresie.

Ceaiul de valeriana este recomandat in cazul insomniilor si a palpitatiilor, a starilor de neliniste si de nervozitate. Nu da somnolenta, ci doaar ajuta la relaxare.

Ceaiul de roinita este relaxant, combate starile de anxietate si insomniile. Trateaza depresia cauzata de suprasolicitare si imbunatateste memoria, fiind un remediu excelent in nevrozele cardiace. Ajuta la indepartarea migrenelor.

Ceaiul verde este considerat a fi ceai anti stress. Multumita continutului de teanina, acesta calmeaza nervii. Poate inlocui cu succes cafeaua si ajuta in dietele de slabit, detoxificand organismul.

Ceaiul de sunatoare este un antidepresiv natural, folosit de mii de ani. Are reale calitati de vindecare a bolilor nervoase, a depresiilor, pesimismului si indispozitiei. Ajuta la bolile digestive si in tamaduirea ranilor, dar si in bolile respiratorii.

Speram ca scurta noastra lista de ceaiuri pentru liniste va va fi de folos pentru a va crea propriile ceaiuri care sa va relaxeze.